LIFTING CHIRURGICAL CERVICO-FACIAL

Îți dorești o rejuvenare facială vizibilă și de durată? Liftingul facial cervico-facial este o procedură chirurgicală estetică, ce are ca scop îmbunătățirea aspectului feței și gâtului, reducând semnele îmbătrânirii, precum ridurile, liniile fine,laxitatea pielii (pielea lăsată) și pierderea fermității. Intervenția presupune repoziționarea pielii și a țesuturilor de dedesubt din etajul mijlociu, inferior și de la nivelul gâtului, prin excizia pielii care este în exces.

Liftingul cervico-facial poate fi completat de platismorafie (sutură pe linia mediană a mușchiului platisma) la nivelul gâtului, transfer de grăsime centrofacial sau alte intervenții estetice de la nivelul feței.

PACIENTA IDEALĂ

Ești un candidat ideal dacă ești o persoană sănătoasă, după vârsta de 55 de ani, fără patologie asociată (boli cardio-vasculare, neoplasme, boli autoimune, etc.). Trebuie să știi că liftingul facial nu se adresează zonelor din jurul ochilor, pleoapelor, frunții sau tâmplelor.

Principalul scop este de a îndepărta excesul de piele din etajul mijlociu și inferior al feței (zona obrajilor, șanțurile nazo-geniene, liniile de marionetă,  linia mandibulară) și de a repoziționa structurile fasciale, sistemul musculo-aponevrotic superficial (SMAS-ul), cu durabilitate în timp.

Nu au indicație persoanele tinere, care nu au exces de piele, persoanele cu boli grave asociate, persoanele fumătoare care nu se pot lasă de fumat sau pacienții care nu pot respecta regulile postoperatorii.
Medicul va evalua calitatea tegumentului, gradul de îmbătrânire și laxitate a pielii, precum și excesul tegumentar prezent la nivelul liniei mandibulare și gâtului.

INFORMAŢII PREOPERATORII

Această etapă pregătitoare este extrem de importantă. Aceasta presupune în special următoarele aspecte.

Înainte de intervenție trebuie să efectuezi un set de analize și investigații medicale, pentru a ne asigura că starea generală de sănătate îți permite efectuarea acestei operații. Echipa de consiliere va avea grijă să îți indice ce fel de analize trebuie realizate și în ce mod trebuie să te pregătiți pentru anestezie și operație în detaliu.
Trebuie să eviți medicamentele anticoagulante. Cu o săptămână înainte de intervenție nu trebuie să luați aspirina, antiinflamatoare, vitamina C.
Prezintă istoricul medical al familiei, pentru ca medicul să știe dacă au existat afecțiuni ce pot aduce complicații în timpul intervenției chirurgicale.
Dacă fumezi, îți recomandăm să încerci să renunți la fumat un număr de zile înainte, dar mai ales după intervenție.
Cu 2 săptămâni înainte de intervenție încearcă să te obișnuiești să dormi pe spate, pentru a evita durerile postoperatorii.
Ai fost diagnosticată cu trombofilie? Comunică medicului acest lucru pentru că există un protocol special ce trebuie urmat.

INFORMATII POSTOPERATORII

Perioada de după intervenția de augmentare mamară nu este una extrem de dificilă, însă este destul de influențată de atitudinea pe care o vei avea în general.

În primele ore de la intervenție, vei rămâne în repaos la pat, cu un sutien special. Echipa noastră te va ghida pe tot parcursul spitalizării.
După operație sunt acceptate doar mișcările ușoare de brațe, plimbări scurte.
Primul control post-operator are loc la 8-10 zile de la intervenție. Următoarele controale au loc la 1 lună, 3, 6, 9, 12 luni.
Vei primi o listă cu medicamentele care trebuie luate după intervenție și un kit cu creme pentru echimoze și cicatrici.
Dușul este recomandat după câteva zile, dar nu trebuie să fie fierbinte pentru că poate stimula sângerarea. Spălatul pe păr recomandăm să fie realizat la salon/coafor, pentru a evita ridica brațelor.
Este interzisă pentru o perioadă de 45 de zile ridicarea cotului peste nivelul umărului.
Este interzisa pentru o perioadă de 60-90 de zile ridicarea greutatilor de peste 3.5 kg.
Este interzis pentru o perioadă de 45 de zile efortul fizic de orice natură.
Se poate dormi pe spate sau pe parțile laterale, dar cu grijă, pentru a nu pune presiune pe sâni.
După  3-4 zile, poți conduce mașina.
După aprox. două săptămâni îți poți relua activitatea la locul de muncă.
Vei purta o bustieră specială timp de 8 săptămâni (noi își vom furniza modelul potrivit de bustieră)
Este interzisă administrarea de medicamente fără acordul prealabil al medicului.
Sportul se poate relua cam la 1-2 luni de la intervenție, treptat.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Un rezultat reușit în urma intervenției de augmentare mamară este ajutat de combinația între ceea ce vă doriți și alegerea tipului de implant potrivit.

Implantul potrivit este cel ales ținând cont de o serie de masuratori și de așteptări realiste cu privire la rezultatul final.

Alegerea implanturilor pentru sâni este o alegere ce se face exclusiv în cabinetul de consultații al medicului estetician. Se vor realiza măsurători speciale, care ne vor ghida în alegera implantului potrivit. Medicul îți va prezenta variantele disponibile, luând în considerare forma și dimensiunea.

Contează extrem de mult proporțiile, mărimea toracelui, modul în care arată corpul, greutatea, vârsta, elasticitatea pielii, stilul de viață.Toți acești factori vor influența modul în care vor arăta sânii după augmentarea mamară în raport cu restul corpului. Pentru a ne încadra în niște limite "naturale", există anumite măsurători care dictează volumul maxim care se poate accepta. Rețineți că mărimea implantului este limitată de anatomia proprie, fiind ales în funcție de mărimea toracelui. Implantul este poziționat astfel încât să nu se deplaseze, iar mușchii care îl înconjoară să se întinda pentru a-l încorpora confortabil în următoarele luni.

Pentru această procedură, dispunem 2 tipuri de implanturi: rotunde si anatomice.

1. Implanturile rotunde au formă rotundă bineînțeles și au același volum atât în partea de sus, cât și în partea de jos. Aspectul este unul mai proeminent și mai conturat.

La implanturile rotunde, lățimea este egală cu înălțimea.

2. Implanturile anatomice au un aspect de picatura/lacrima/pară și imită foarte bine forma sânului natural. Sunt cele mai indicate atunci cand vă doriți un rezultat apropiat de natural. In cazul acestor implanturi, partea de jos a sanului este mai plină. Chiar daca partea superioară a implanturilor anatomice nu este la fel de plină ca cea a implanturile rotunde, ele oferă o proiecție mai mare decât implanturile rotunde cu același volum dat.

Ambele tipuri de implanturi au diverse proiecții și consistențe, dar aspectul definitoriu este dat de lățime.

Forma și proiecția se pot ajusta, însa nu trebuie să alegem un implant cu o lățime mai mare decat cea a sânului.

Dacă obișnuiești să fumezi, este recomandat să renunțați la acest obicei, măcar timp de câteva săptămâni (dacă nu de tot), înainte și după operație.

Acest lucru ajută la o mai bună circulație a sângelui și cicatricile se vor vindeca mai repede.

Fumatul poate interfera cu operația și poate afecta negativ rezultatele. Nicotina încetinește fluxul de sânge, ceea ce poate duce la cicatrici vizibile și la întârzierea vindecării.

Anestezia generală NU este periculoasă, indiferent dacă este prima intervenție cu anestezie generală sau ai avut mai multe anestezii generale în trecut.

Deși anestezia e generală, pacientul fiind adormit complet, aceasta nu este periculoasă, putând fi suportată de organism.

Medicamentele folosite în timpul anesteziei generale sunt de calitate superioară, de ultima generație. Astfel de intervenții chirurgicale produc traumă mică pentru pacient, iar cantitătile de medicamente utilizate pentru acest tip de anestezie sunt scăzute.

Se recomandă purtarea bustierei timp de 2 luni de la intervenție. Aceste bustiere postoperatorii susțin sânii, restricționează mișcarea implanturilor, ajută la reducerea umflăturilor și contribuie la recuperarea postoperatorie după implant mamar.

Acest aspect este foarte întrebat de cele mai multe paciente. În primul rând, aspectul sanilor după intervenție depinde de forma și dimensiunile implantului care s-a folosit. În funcție de implantul ales se pot obtine și cei mai naturali sani (ca aspect), prin urmare nimeni nu-și va putea da seama ca au fost operați. Dar se poate obține și aspectul exagerat de rotund și plin care este evident datorat unei operații de mărire a sânilor cu implanturi.

Dacă dorești ca sânii să aibă un aspect natural, care este de altfel și cel mai indicat datorită stabilității în timp a rezultatului și a reducerii complicațiior, implanturile se aleg în urma unor masuratori precise, astfel încât să se încadreze perfect pe torace și să fie cat mai bine acoperite de țesutul mamar existent.

Implanturile anatomice pot fi varianta cea mai potrivită dacă se dorește un aspect natural dar chiar și cu implanturi rotunde bine alese se poate obține un rezultat similar.

Da. În cazul operaţiei de mărire a sânilor, de cele mai multe ori, implantul se introduce sub muşchiul pectoral, ceea ce face că acesta să nu fie nici măcar în contact cu glanda mamară. Prin urmare, implantul siliconic nu vine în contact cu glanda mamară, care conţine canalele galactofore, prin care vine laptele în cursul alăptării.

Rolul implanturilor mamare este de a oferi volum și de a imbunătăți forma și aspectul sânilor. Cu toate acestea, ele nu pot și nu vor împiedica îmbătrânirea țesuturilor.
Rezultatul unei augmentari mamare are toate șansele să fie durabil în timp dacă implanturile au fost corect alese (dimensiune potrivită pentru tipul de torace), intervenția a decurs fără complicatii și dacă greutatea corporala se păstrează relativ constantă. Rețineți că orice fluctuație în greutate mai mare de 2 kg poate duce la modificarea aspectului sânilor.
Așadar, acestea sunt cauzele principale ce pot duce la modificarea aspectului sânilor:

  • sarcina și alăptarea
  • îmbatranirea țesuturilor,
  • variațiile mari de greutate,
  • propria greutate a implanturilor determină pielea să se întinda, iar sânii nu vor mai avea peste 15 ani același aspect ca imediat după operație.

Prin urmare, rezultatele se mențin o perioadă lungă de timp, nu garantează nimeni că se mențin toată viața la fel pentru că intervin o serie de fenomene. Aceste fenomene sunt normale și nu pot fi stopate, dar se pot întârzia dacă se iau în considerarea unele precauții și se respectă anumite reguli.

După intervenția de augmentare mamară se recomandă așteptarea unui an, pentru a ne asigura că vindecarea este completă. Sânii se remodelează între 9-12 luni.

Se tot spune faptul că implanturile mamare au "garanție pe viață", dar această garanție se referă mai mult la viața protezelor (siliconului). Din punct de vedere fizic ele pot rezista pe o perioada mai lunga de 10-15 ani, fără riscuri. Calitatea materialului din care sunt produse este una foarte înaltă.

Certificatul de "garanție pe viață ce le însoțește" presupune că în decurs de 5-10 ani, în principiu, dacă apare o "complicație" (fie implantul se sparge în interiorul organismului sau suferă o anumită deterioare) el poate fi înlocuit GRATUIT ca proteză, nu ca operație.

Durata unor proteze mamare este influențată de o serie de factori: complicațiile amintite mai sus ce pot interveni, calitatea și aspectul acestora.

Există implanturi care pot rămâne în corp chiar și o viață fără probleme. Însă la anumite intervale de timp trebuie să vă prezentați la medicul curant pentru control și să efectuați ecografia mamară anual.

Cu toate că implantul are această presupusă garanție pe viață, contează foarte mult și faptul că în timp, sânii se pot modifica, în mare parte în urma schimbărilor din stilul de viață (sarcină, alăptat, sport intens, fluctuații în greutate).

Înțelegem momentele de nerăbdare, însă mai presus de orice, se află siguranța ta. O intervenție chirurgicală estetică nu poate avea loc fără consultație. Consultația are un rol esențial în stabilirea unei legături medic-pacient, pacient-medic. Comunicarea este extrem de importantă și noi credem în acea “chimie”. Trebuie să simți că faci alegerea potrivită și că alegi medicul cu care rezonezi. Consultația nu este timp pierdut, ci timp câștigat! Pentru că emoțiile sunt mari, îți recomandăm să vii cu o listă de întrebări la care îți dorești răspunsuri. În acest mod, te vei asigura că îți exprimi toate neclaritățile, fricile. Vom avea grijă să lămurim fiecare aspect. Iar dacă în urma consultație decizi că nu dorești să urmezi intervenția, este absolut în regulă. Rolul nostru nu este să te convingem să faci această intervenție, ci să te ajutăm să îți îndeplinești această dorință în condiții optime, sigure!

PROGRAMARE CONSULTAŢIE

0730 224 225

Str.Agatha Bârsescu 15a

CONTACT@ESTHEMA.RO

ESTHEMACLINIC

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.