BLEFAROPLASTIA - CHIRURGIA PLEOAPELOR

Pleoapele căzute? Te deranjează că ochi tăi transmit oboseală, deși te-ai odihnit suficient? Consideri că au un aspect îmbătrânit? Te încurcă la citit, privit la televizor sau condus excesul de piele? Nu te mai poți machia cum îți dorești din cauza surplusului de piele de la nivelul pleoapelor? Vrei să scapi de acele pungi de sub ochi? Cea mai indicată intervenție de rejuvenare a zonei ochilor este blefaroplastia - operația de corecție a pleoapelor superioare sau inferioare și implică îndepărtarea excesului de piele și grăsime.

PACIENTA IDEALĂ

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea pleoapelor nu mai deține aceeași elasticitate și se întinde, iar mușchiul responsabil de susținerea pleoapei slăbește. Drept rezultat, acel exces de grăsime se poate aduna deasupra sau sub pleoape, determinând căderea pleoapei superioare și formarea pungilor sub ochi. Întreg chipul capătă un aspect îmbătrânit și obosit. De foarte multe ori, ptoza pleoapelor (lăsarea lor) reduce vederea laterală (periferică), mai ales în părțile superiorare și exterioare ale câmpului vizual. Pacienții acuză probleme de vedere și oboseală rapidă în timpul activităților obișnuite precum condus, citit, privit la televizor, lucrat la calculator.

Din fericire, blefaroplastia chirurgicală poate ameliora semnificativ sau corecta aceste probleme din punct de vedere funcțional, dar și estetic. După această intervenție, fața devine mai luminoasă, mai rejuvenată și de cele mai multe ori, pacienții ne mărturisesc faptul că simt că au dat jos de pe chip cel puțin 10 ani.

CÂND DEVINE BLEFAROPLASTIA O OPȚIUNE?
Pleoapele superioare căzute afectează vizibil conturul natural și conferă un aspect obosit și îmbătrânit al ochilor.
Excesul de piele al pleoapelor superioare obstrucționează vederea periferică.
Este prezent un exces de piele la nivelul pleoapelor inferioare.
Sunt prezente pungi sub ochi ca urmare a excesului de grăsime.

CÂTE TIPURI DE BLEFAROPLASTIE SE POT EFECTUA?
Blefaroplastia superioară (indicată pentru pleoapele superioare)
Blefaroplastia inferioară transcutanată cu/fără contopexie (indicată pentru pleoapele inferioare)
Blefaroplastia superioară și inferioară (în cadrul unei singure intervenții)
Blefaroplastia inferioară transconjunctivală.
 
Medicul este singurul în măsură să vă recomande intervenția sau intervențiile potrivite.

INFORMAŢII PREOPERATORII

Înainte de orice tip de blefaroplastie chirurgicală, este important să se pregătești adecvat:
Programează o consultație la medicul chirurg estetician pentru obține un plan personalizat în funcție de starea locală a pleoapelor și în funcție de nevoile tale.
Realizează analizele și testele preoperatorii indicate. Aceste investigații ne vor ajuta să controlăm riscul apariției complicațiilor.
Discută cu medicul despre medicamentele pe care le iei, nu uita să precizezi dacă ai anumite afecțiuni (hipertensiune arterială, diabet, tulburări de coagulare a sângelui, etc) pentru a putea planfica intervenția corespunzător. Anumite medicamente pot influența procesul de vindecare și medicul îți poate indica dacă este necesară întreruperea temporară a administrării acestor medicamente.
Dacă fumezi, este recomandat să încetezi să fumezi cu cel puțin două săptămâni înainte de intervenție. Fumatul poate afecta negativ vindecarea și poate crește riscul de complicații postoperatorii.
 Asigură-te că îți poți aloca timp pentru recuperare și că vei avea concediu câteva zile.
 Respectă recomandările preoperatorii cu privire la alimentație și consumul de lichide înainte de intervenție și asigură-te că ai pregătite produsele de igienă personală necesare după intervenție.

INFORMATII POSTOPERATORII

Recuperarea după o intervenție de blefaroplastie chirurgicală poate varia de la o persoană la alta, dar există câteva etape și recomandări pentru o recuperare reușită.
În primele zile după intervenție, este posibil să aveți umflături, vânătăi și disconfort în zona ochilor. Puteți simți o senzație de arsură, înțepături sau strângere în jurul ochilor. Vei avea prescrise analgezice pentru gestionarea durerii, unguente topice pentru protecția și umidificarea pleoapelor, picături pentru ochi pentru menținerea unui nivel optim de umiditate.
Aplicarea compreselor reci în primele zile ajută în procesul de recuperare, pentru a reduce edemul (umflarea) și vânătăile.
Este important să protejezi ochii de orice traume sau frecare în timpul perioadei de recuperare. Se recomandă menținerea capului la un nivel ridicat de restul corpului.
Încercați să evitați în primele săptămâni activitățile care pot usca ochii: privitul la televizor, cititul, purtatul lentilelor de contact, folosirea laptopului/tabletei.
În primele 2 săptămâni de la intervenție, evită activitățile fizice intense, ridicarea greutăților și orice activitate care ar putea pune presiune pe zona tratată.
Pentru o protecție sporită, vei purta ochelari de soare, mai ales în primele 2 sătămâni. Astfel vei evita sensibilitatea ochilor de la soare și praf.
După aproximativ 7 zile are loc îndepărtarea firelor. Respectă instrucțiunile medicului în ceea ce privește curățarea și îngrijirea adecvată pentru a preveni infecțiile.
 

Rezultatul imediat postoperator este notabil, însă rezultatele finale pot fi vizibile abia după câteva luni. Este important să menționezi orice îngrijorare sau simptome neobișnuite medicului  în timpul perioadei de recuperare. El îți poate oferi sfaturi și îndrumări suplimentare pentru a asigura o recuperare eficientă și fără complicații.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

lipsa content

PROGRAMARE CONSULTAŢIE

0730 224 225

Str.Agatha Bârsescu 15a

CONTACT@ESTHEMA.RO

ESTHEMACLINIC

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.